Нека Ви предложим
маршрут за Вашата визита
в Стара Загора

Време, с което разполагате

  • 2 часа
  • 4 часа
  • 6 часа
  • Цял ден

Изберете транспорт

  • Собствен автомобил
  • Ходене пеша
Stara Zagora Stara Zagora
Търсене... Facebook Instagram
bg bg

Национален конкурс за вокални формации "Хармония"

Деветото издание на Националния конкурс за вокални формации "Хармония" ще се проведе на 25 юни в Културен център „Стара Загора“. Организатори са Община Стара Загора, Народно читалище "Родина-1860" и Вокална студия „Усмивки“.
В конкурса могат да вземат участие вокални ансамбли - дуети, триа, квартети и по-големи формации, изпълняващи детска, забавна и популярна музика. Участниците са на възраст до 25 години и са разделени в две категории : вокални ансамбли - дует и трио;  вокални формации, съставени от 4 и повече участници.
Разпределени в следните възрастови групи: I възрастова група – до 9 навършени години; II възрастова група - от 10 до 12 навършени години; III възрастова група - от 13 до15 навършени години; IV възрастова група - от 16 до 19 навършени години и V възрастова група - от 20 до 25 навършени години. Възрастта се отчита към датата на провеждане на конкурса.
Състави, в които участват изпълнители от различни възрасти, се състезават във възрастовата група на най-големия участник.
Вокалните ансамбли и формации изпълняват по 2 песни с продължителност до 4 мин. всяка, като едната задължително е българска, а другата - по избор. Изпълненията са с музикален съпровод на живо или синбек.Всеки участник носи отговорност за неуредени авторски права на изпълняваните произведения.
Участниците ще бъдат оценявани от професионално жури по следните критерии: точност на интониране, ритмичност, динамика, фразиране, артикулация, дикция, избор и сложност на репертоара, артистичност.
Заявки за участие се приемат до 18 юни на e-mail: harmonia_2013@abv.bg

Calendar 25 Юни
Object Културен център „Стара Загора“
Location бул. "Цар Симеон Велики" №108

Други събития