Нека Ви предложим
маршрут за Вашата визита
в Стара Загора

Време, с което разполагате

  • 2 часа
  • 4 часа
  • 6 часа
  • Цял ден

Изберете транспорт

  • Собствен автомобил
  • Ходене пеша
Stara Zagora Stara Zagora
Търсене... Facebook Instagram
bg bg

Откриване на Зоопарк Стара Загора

Любимото и емблематично място, намиращо се в сърцето на най-големия парк в града – „Митрополит Методий Кусев“, ще ви очаква от 10.00 часа, а входът ще е свободен.
На 25 юни (събота), от 11.00 часа е предвидено официалното откриване на Зоопарк Стара Загора. Водосвет за здраве ще отслужи Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан. Покана за присъствие имат представителите на местната и държавната власт, Фонда за устойчиви градове - институцията финансираща проекта за цялостното ремонтиране на зоокъта, Тракийския университет, както и на фирмата-изпълнител на дейностите, разбира се и всички приятели на животните.
Още в 9.00 часа ще очакваме желаещите за обиколка по реновираните алеи в съботния ден. Входът ще бъде отново безплатен, а изходът ще бъде затворен в 20.00 часа.
И двата празнични за зоокъта дни ще са изпълнени с много изненади, игри, подаръци и усмивки.
От неделя – 26 юни, Зоопаркът ще работи с обичайното си работно време. Билети могат да се закупуват от 8.30 до 19.30 часа. Входната такса е 2 лева за възрастни, 1 лев за посетители от 7 до 18 години и безплатно за малчугани до 7-годишна възраст.
Зоопаркът доби съвременен облик, съчетавайки зони за отдих, забавление, образование, научно-изследователска дейност и атракции. В него могат да се видят около 400 животни от 80 вида, представители на фауната на почти всички континенти.

Calendar 24 Юни - 25 Юни
Object Зоопарк Стара Загора
Location Парк „Митрополит Методий Кусев“
Location 10:00ч
Location 20:00ч

Други събития