Нека Ви предложим
маршрут за Вашата визита
в Стара Загора

Време, с което разполагате

  • 2 часа
  • 4 часа
  • 6 часа
  • Цял ден

Изберете транспорт

  • Собствен автомобил
  • Ходене пеша
Stara Zagora Stara Zagora
Търсене... Facebook Instagram
bg bg

Маратон Стара Загора 2023

"Бягането начин на живот" е мотото на верига маратони в България. Участниците ще могат да избират между три дистанции – класическата от 42,195 км, полумаратон 21км и 10.5 км, което дава възможност всички любители на бяганията да се включат в надпреварата. Всеки участник ще получи рекламна тениска, а успешно завършилите дистанциите 42км, 21км и 10.5км ще получат и медал за участие, като спомен от събитието.
Стартът на Маратон Стара Загора, Полумаратон и дистанцията 10.550 км ще бъде даден пред Община Стара Загора (бул. “Цар Симеон Велики“ 107). Маршрута продължава по бул. “Цар Симеон Велики“, след което състезателите преминават по бул. „Никола Петков“. В района на магазин „Метро“ правят обратен завой и по същия маршрут се насочват към Община Стара Загора. Дължината на една обиколка е 10.550 км.
Участниците в маратона пробягват 4 обиколки, в полумаратона 2 обиколки, а в дистанцията 10.550 км. 1 обиколка.
Цялата информация за събитието, условията, както и възможност за регистрация, може да намерите на адрес: https://www.marathonstarazagora.com/registration.php
Отворен пункт за регистрация ще има и пред Община Стара Загора на 7 април, от 14.00 до 19.00 часа, както и на 8 април – от 9.00 до 19.00 часа. В деня на маратона, записвания ще се правят до 9.00 часа.
Организационният комитет на Маратон Стара Загора приветства всички доброволци, желаещи да вземат участие в това уникално спортно събитие. Търсят се мотивирани, всеотдайни и грижовни личности, които да бъдат в помощ на състезателите. Задачата им ще бъде да раздават стартови пакети, да са част от подкрепителните пунктове, да помагат при маркиране на трасето и следят за спазване на правилата от участниците и други съпътстващи събитието дейности. Всеки, на възраст между 14 и 60 години, желаещ да бъде доброволец, може да остави име и телефон за връзка на e-mail: starazagoramarathon@abv.bg.

Calendar 09 Апр
Object Стара Загора
Location 09:00ч
Location 00:00ч

Други събития