Нека Ви предложим
маршрут за Вашата визита
в Стара Загора

Време, с което разполагате

  • 2 часа
  • 4 часа
  • 6 часа
  • Цял ден

Изберете транспорт

  • Собствен автомобил
  • Ходене пеша
Stara Zagora Stara Zagora
Търсене... Facebook Instagram
bg bg

Международен филмов фестивал за ново европейско кино"ЗЛАТНАТА ЛИПА"

Международният филмов фестивал за ново европейско кино "Златната липа"  ще се състои от 27 до 31 май 2023 год. Филмовата програма ще съдържа общо 48 нови филма от европейски автори с една изненада – кратък анимационен филм ще бъде създаден по време на петте фестивални дни от деца и излъчен на заключителната церемония.
Входът за всички прожекции отново ще бъде напълно безплатен, благодарение на изключителното партньорство и подкрепа на Община Стара Загора в лицето на кмета Живко Тодоров и неговия зам.-кмет по култура, туризъм и младежки дейности Милена Желева.
Десетото издание на „Златната липа“ ще предложи на своята публика много интересни и качествени филми от Европа, 13 от които ще представят ленти, създадени от български творци.
Филмите ще се прожектират за втори път на три места – в голямата зала на Държавна опера „Стара Загора“, залата на Културен център „Стара Загора“ и залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“.
Конкурсната програма на фестивала по традиция се очаква да бъде с 9 филма. Международното жури, което ще оценява филмите, отново ще бъде от петима членове, като тази година негов председател ще бъде известната българска документалистка Адела Пеева. 

Calendar 27 Май - 31 Май
Object Държавна опера "Стара Загора", Културен център, Регионална библиотека "Захари Княжески"

Други събития