Нека Ви предложим
маршрут за Вашата визита
в Стара Загора

Време, с което разполагате

  • 2 часа
  • 4 часа
  • 6 часа
  • Цял ден

Изберете транспорт

  • Собствен автомобил
  • Ходене пеша
Stara Zagora Stara Zagora
Търсене... Facebook Instagram
bg bg

Zara Tech Spring – първи по рода си фестивал на технологиите в Стара Загора

От 9. май до 18. юни в Стара Загора ще се проведе Zara Tech Spring. Инициативата цели да популяризира технологиите сред хората в региона, като постави фокус върху важността от дигиталното образование и възможностите за развитие, които IT секторът може да предложи за всеки, който има интерес в сферата.
В рамките на Zara Tech Spring в различни дни през месец май и юни ще се провеждат лекции, дискусии и работилници в областта на дигитализацията, технологиите и предприемачеството. Събитията са безплатни и отворени за всички – IT специалисти и професионалисти от други сектори, представители на бизнеса, ученици, студенти, преподаватели по информационни технологии, младежи, на които предстои да изберат кариера, както и за всички други заинтересовани хора в Стара Загора и региона.
Организатор на фестивала Zara Tech Spring e Сдружение IT Стара Загора, което работи за развитието и утвърждаването на местната предприемаческа, дигитална и IT екосистема в региона. Zara Tech Spring се провежда с подкрепата на една от водещите технологични фирми у нас – SiteGround.
Официалното откриване на фестивала ще бъде на 9. май 2023г. от 17 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Организаторите канят всички хора с интереси в технологиите от Стара Загора и региона да се присъединят и да научат как могат да се включат в предстоящите събития в Стара Загора.
Програмата на фестивала е на сайта www.zaratech.bg. Към нея непрекъснато се допълват нови събития и лектори. Информация ще се публикува редовно и на специалната фейсбук страница на Zara Tech Spring.
Партньори на Zara Tech Spring са Община Стара Загора, IT Академия Стара Загора, The Lodge Coworking Space, Flops, eDynamix, Европейски цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) „Загоре“, Агенция за регионално икономическо развитие Стара Загора (АРИР), ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“, Център за творческо обучение, Фондация „Заедно в час“.

Calendar 09 Май - 18 Юни

Други събития