Нека Ви предложим
маршрут за Вашата визита
в Стара Загора

Време, с което разполагате

  • 2 часа
  • 4 часа
  • 6 часа
  • Цял ден

Изберете транспорт

  • Собствен автомобил
  • Ходене пеша
Stara Zagora Stara Zagora
Търсене... Facebook Instagram
bg bg

Международен ден на туризма

27 септември е Световен ден на туризма. Мотото тази година е „Туризъм и зелени инвестиции“, като страна домакин на честването е Саудитска Арабия.
 27 септември  е избран от Световната организация по туризъм (UNWTO) през септември 1979 г. и започва да се чества през 1980 г. Изборът на датата съвпада с едно много важно събитие в световния туризъм, а именно 10-годишнината от приемането на Устава на Световната Организация по туризъм към Обединените Нации – 27 септември 1970 г.
Стара Загора отбелязва Световния ден на туризма с пъстра програма.
В 11:00ч. на Кестеновата алея се открива изложба организирана от отдел „Туризъм и младежки дейности“. Тя ще представи  държавите домакини  и темите през последните 20г символ на празника. Изложбата ще бъде открита от зам. кмет Милена Желева. В парка изложбата ще може да бъде разгледана до 30 септември, след което ще бъде разположена във фоайето на сградата на Община Стара Загора.
От 19.00ч. ще се проведе тематичен куиз  също посветен на туризма. Той ще бъде организиран съвместно с Желязко Динев, водещ и организатор на  „Куиз за хора“ и ще включва 8 отбора с по 6 човека. Победителите ще получат интересни награди, предоставени от Туристическия информационен център, Драматичен театър „Гео Милев“ и ресторант „Бюфет“.  
Очакваме желаещите за участие да се запишат на тел. 042/ 627 098, на място в Туристическия информационен център на бул. Руски 27 или на фейсбук  страницата на „Куиз за хора“.

Calendar 27 Сеп

Други събития