Нека Ви предложим
маршрут за Вашата визита
в Стара Загора

Време, с което разполагате

  • 2 часа
  • 4 часа
  • 6 часа
  • Цял ден

Изберете транспорт

  • Собствен автомобил
  • Ходене пеша
Stara Zagora Stara Zagora
Търсене... Facebook Instagram
bg bg

Национален тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“

Националният тракийски фолклорен събор "Богородична стъпка" идва по-пъстър, по-жизнерадостен и по-атрактивен от всякога. Участниците от 18 области, сред които Благоевградска, Смолянска, Силистренска, Шуменска, Добричка и Варненска ще се представят с над 30-часова програма на двете сцени на 27 и 28 август. Най-малките изпълнители, които ще се качат на сцените пред жури и публика, са само на 5 години.
Въпреки че крайният срок за подаване на заявки приключи преди 10 дни, желаещи да се докоснат до неповторимата атмосфера на престижния форум продължават да се записват за участие.
Силна и изключително разнообразна ще бъде и програмата в Селската махала "На селски сбор не се кани". Там ще се вихрят самодейци от читалища както от община Стара Загора, така и от други общини, които ще бъдат разположни в отделни тематични кътове - грънчарство, везбарство, ножарство, шивачница, селска библиотека, предачница и др. Дегустации и демонстрации на апетитни български гозби ще изкушават сетивата на присъстващите на събитието.
Официалното откриване ще бъде от 𝟏𝟏.𝟎𝟎 часа на сцената под боровете в центъра на курортното селище.

Calendar 27 Авг - 28 Авг
Object Старозагорски бани

Други събития