Нека Ви предложим
маршрут за Вашата визита
в Стара Загора

Време, с което разполагате

  • 2 часа
  • 4 часа
  • 6 часа
  • Цял ден

Изберете транспорт

  • Собствен автомобил
  • Ходене пеша
Stara Zagora Stara Zagora
Търсене... Facebook Instagram
bg bg

Джаз форум Стара Загора 2022

00 дни : 00 часа : 00 мин : 00 сек

Джаз форум Стара Загора посреща десетото си издание!
Община Стара Загора и фондация „Джазтет“ и тази година с удоволствие канят старозагорци и гостите на града на международния джазов фестивал, който традиционно се провежда във втория уикенд на месец юни.
Фестивалът ще бъде открит на 9 юни от 19 часа на сцената сред Античния комплекс „Августа Траяна“. Концертите продължават на 10 и 11 юни 2022 г. Фестивалната програма отново ще изненада ценителите на джазовата музика със силно международно участие и богато музикално разнообразие.
Специално за десетия си рожден ден Джаз форумът посреща Modern Art Orchestra. Унгарският оркестър е основан, ръководен и дирижиран от световноизвестния тромпетист, композитор и аранжор Корнел Фекете-Ковач. С уникалното си звучене формацията се утвърди като водещ интерпретатор на класическа и съвременна музика, всеки неин член свири без усилие класическа, джаз или етно музика, което води до органично допълване между жанровете. Оркестърът е работил съвместно със световноизвестни музиканти като Кърт Елинг, Ранди Брекър, Дейвид Либман, Бени Голсън и др.
Сред българските участници са имената на любимците на фестивала Милица Гладнишка и Военен биг бенд Стара Загора. Ще чуем още тромпетиста Михаил Йосифов и китариста Веселин Койчев, които не без основание са определяни като музиканти от европейска величина.
За да отпразнуват десетия рожден ден, на фестивалната сцена ще се изявят и някои от младите старозагорски музиканти, които припознаха джаза като своята музика и го обикнаха за цял живот именно по време на ежегодните издания на Джаз форум Стара Загора.
Няма да бъдат забравени и най-малките. За тях е матинето „Джаз за деца“.
За меломаните и любителите на моментните импровизации са предвидени и два джемсешъна.
Джаз форум Стара Загора се организира от Община Стара Загора и фондация „Джазтет“. Всички фестивални събития са с вход свободен.
За още новини и допълнителна информация следете сайта на фестивала http://jazzforumsz.com/jazzforum/ и
Фейсбук страницата 
https://www.facebook.com/JazzForumStaraZagora

Calendar 09 Юни - 11 Юни
Object Стара Загора
Location Античен форум
Location 19:00ч

Други събития